Cumpărături Pentru Familie
24 februarie 2017
înapoi  

Cumpărături Pentru Familie

Cumpărăturile pot fi o plăcere sau o corvoadă în funcție de cum facem lista de produse, cum ne organizăm timpul și cu cine mergem. Mâncarea semi-preparată sau procesată poate fi mai accesibilă și ne poate satisface o nevoie primară în mod rapid, dar putem alege produse mai sănătoase și, surprinzător, mai ieftine.

În primul rând, putem face un plan înainte să plecăm de acasă. Un mic inventar al produselor disponibile ne va ajuta să nu cumpărăm altele suplimentare. Putem refolosi ceea ce ne-a rămas din săptămâna anterioară. Impulsul de a urmări ofertele și reclamele ne poate determina să achiziționăm produse de care nu avem nevoie. Meniul pentru săptămâna următoare ar trebui alcătuit pe baza nevoilor reale.

În al doilea rând, avem libertatea de a alege ceea ce este mai sănătos și mai ieftin pentru familie. De exemplu, putem să cumpărăm apă minerală, lămâi și miere pentru a face limonadă în locul băuturilor răcoritoare carbogazoase. Putem să alegem fructele în detrimentul dulciurilor: un kilogram de fructe ar putea să echivaleze trei-patru gustări ale copilului. Mai mult decât atât, fructele de sezon sunt mai ieftine decât în restul anului. Alături de acestea, recomandăm nucile, semințele, fisticul și migdalele care sunt mai bune decât chipsurile. La școală și la serviciu putem lua mâncare la pachet în loc să ne cumpărăm de la cantină.

În al treilea rând, ar fi indicat să acordăm atenție reducerilor la produse congelate, conserve și fructe confiate. Acestea sunt mai ieftine decât cele proaspete, dar la fel de bogate în nutrienți. Putem să folosim cantitatea de care avem nevoie și, apoi, să putem restul la congelator, fără a face risipă de mâncare. Nu-i mai puțin adevărat faptul că ar fi de preferat să citim cu atenție lista cu ingrediente astfel încât să evităm produsele care conțin surplus de zahăr sau conservanți.

Nu în ultimul rând, contează cu cine mergem la cumpărături. Această sarcină ar putea fi un motiv de întâlnire și de relaționare între membrii familiei. Mama și tatăl pot participa în egală măsură la luarea deciziilor privind cumpărăturile necesare familiei. Acesta este un context în care se pot sfătui și pot contribui la obiceiurile sănătoase ale copiilor.
 
Împarte articolul: